BOBBY DALZIEL in Weidum

Een CLINIC SCHAPENDRIJVEN met niemand minder dan BOBBY DALZIEL in Weidum

Bobby kan gerekend worden tot één van de succesvolste handlers ooit. Want dat mag je toch zo wel zeggen na het lezen van dit korte resumé van zijn belangrijkste successen:

  • 2011 winnaar Scottish National met Joe,
  • 2006 winnaar International met Joe,
  • 2004 winnaar Scottish National met Spot
  • 1995 winnaar Scottish National met Dot,
  • 1992 winnaar International & Scottish National met Wisp
  • 1989 winnaar International met Wisp
  • 1986 winnaar Scottish National met Dryden Joe

Barbara Carpenter schreef eens over hem “He has that same mystical, telepathic partnership with his dogs as J.M. Wilson had”.

En daar zijn Storm en ik dus ook geweest.

Een hele ervaring. Voordat iemand er over valt! NEEN Storm is niet geslagen met een zweep. De zweep wordt als verlengstuk gebruikt, het had ook een panlat met een touwtje eraan kunnen zijn. Die is echter veel zwaarder in de hand, echte ruiters gebruiken de zweep ook niet om te slaan. Mensen die ons kennen weten dat we Storm en Bryan met liefde en positieve aandacht trainen. Vroeg op pad en even bij Jentje en Rommy langs, ze wonen tegenover het veld waar we gaan trainen. Een mooie boerderij buiten Weidum, een pronkjewailtje in Friesland, en dat van een Groninger. Bobby is een heerlijke gozert die de hele dag enorm veel tijd neemt voor iedereen. Het valt niet mee om dat de gehele dag in de bovenkamer te vertalen. Ogen, oren en handen te kort, Schapen, Storm, Jurrien en Bobby, je moet ze allemaal in de gaten houden.

 

 

Storm naast Bobby, hij heeft er geen weet van.

Hij ligt even naast een top trainer. 

Storm op afstand houden door met de zweep naar hem te wijzen. Bobby blokt hem op dat moment met het touw. Storm denkt dus dat de zweep een drempel is die hem tegenhoud.

Met de Bobby in gesprek, een heerlijk gezellige prater. Zeker niet onbelangrijk, net als Mike, een positieve trainer. Storm en vooral ik hebben weer dingen opgestoken.