Denemarken 2018

We willen eens iets anders proberen, normaal een huisje met alles erop en eraan.

De ultieme droom was om nog eens bij de Noorse fjorden met een camper te bezoeken. Was want bij naderinzien is een camper huren in Noorwegen een nogal prijzige bezigheid.

 

Maar goed we willen toch een camper proberen, na even gezocht te hebben op camper verhuur en Groningen komen we bij VW Holiday terecht. Mooie VW T5’s te huur, nu nog Gaby om krijgen. Hier was niet zoveel voor nodig, en dus stond er een weekje Denemarken met een camper op het programma.

 

Vanaf Leer de snelweg af en binnen door richting Glückstad om met de pond over de Elbe te gaan. Op naar de eerste stop in Noord Duitsland.

Daar aangekomen, camper geparkeerd, stekker in het stopcontact, dak omhoog en kachel aan….. Oeps geen kachel en dan is het in de nachts toch nog echt koud begin mei, later bleek dat er een sensor defect was (hadden we niet zelf kunnen repareren). Tja en nu, dus maar weer net als vroeger. Slaapzakken aan elkaar geritst en lepeltje lepeltje (klein gloeistaafje ertussen), hoofd in de slaapzak en het is net of je weer 18 bent.

 

Vanaf Noord Duistland langs de Deense kust omhoog naar REUMEU, het grootste autostrand van Europa. Je mag in Denemarken bijna overal met de wagen het strand op maar hier raced men 8 –tjes of het niets is. Verder langs de kust omhoog op naar de volgende stop. BRRRRRR in Denemarken is het sanitair goed….. zegt men. Deze camping was snel slapen en heul snel weer verder.

Wederom weer de kust route opgezocht en langzaam verder naar boven getuft, 6e versnelling 80 km en cruisecontrole (o wat lui). Langs prachtige duinstreken de gehele kust langs getuft.

Uiteindelijk bij het uiterste puntje Denemarken, Grenen, bezocht. Wederom prachtige stranden, wel mistig en koud. We zijn hier 2 nachten gebleven, door het slechte weer windkracht 6 en veel regen, hebben we hier een trekkershutje gehuurd. Stapelbed, kachel en een toilet, even heerlijk.

We hadden Logballe Stouby nog op het programma staan, maar de defecte kachel in combinatie met het weer heeft ons toch doen besluiten om direct terug te gaan naar Noord Duistland te gaan en vandaar uit de volgende dag door naar huis.

 

Al met al een TOP vakantie, veel gezien en genoten en ach, ons weer 18 voelen was ook niets mis mee. Wij gaan zeker nog eens de kust van Nederland langs.

 

Camper hebben we gehuurd bij VW Holiday in Groningen, wel ff checken of de kachel het doet  😆

 

Denemarken 2018