DeVries4U naar Frankrijk (2008)

Na de nodige kilometers en tol poortjes komen we aan op camping Le Rivage in Normandië. Een leuke camping, niet al te groot. Gelukkig een Engels sprekende gastvrouw en Michel, de Nederlandse bezetting van Vacansoleil. EN een voetbalkooi!

Normandië, een mooi stukje Frankrijk met natuurlijk veel oorlogsverleden, en ( ik geef het hem te doen ) hij hangt er nog altijd aan de kerktoren. We hebben het getroffen de eerste paar dagen, prachtig weer met een heerlijk zeewindje. Perfect vakantie weer.

Het uitzicht dinsdagavond. Ik, samen met Robin, achter de ziekenauto die Gaby en Roy vervoert naar het ziekhuis ± 30 kilometer verderop. Roy is gestruikeld bij het doel in de voetbalkooi en heeft beide botten in zijn linker onderarm gebroken.
Maar liefst 4 broeders rollen er uit een ziekenauto en we zijn nog altijd blij dat Michel  een sportopleiding volgt en meer verstand van zaken heeft. Nadat Roy in de auto lag moest er gewacht worden op een arts die met een andere ziekenauto kwam (± 30 min.).
In het ziekenhuis is het zeer moeilijk om je verstaanbaar te maken, het niveau Engels is echt ver onder de maat, zeker in een gebied waar de Engelsen en Amerikanen nog altijd op een voetstuk staan (en veel aan wordt verdiend).

Roy heeft twee nachten in het ziekenhuis mogen verblijven nadat er twee pinnen in zijn arm zijn gezet. Terug op de camping ff een walk over, toch wel stoer…

Blij dat dit de laatste dag is en dat we weer naar huis gaan staat Gaby in de deuropening van onze mooie caravan. Op de terugreis een vreugdekreet zodra Hollandse bodem onder de auto doorrolt.  

Rest ons nog de eigenaren van de camping , Michel, Menzis en de ANWB een dikke pluim te geven voor het verloop tijdens Roy zijn armbreuk.

Niets dan lof voor deze mensen en instanties.