EAFS keuring in Oldekerk

De fokkeuringsdag van de European Arabo Friezen Stamboom (EAFS) werd gehouden in Oldekerk bij HC AALDERS. Tja, wat is een ARABO-FRIES? Het fokdoel is om 10-20% Arabisch bloed te kruizen met Fries bloed. Resultaat is een prachtig paard met goede kenmerken van beide rassen. Hendry en Crista hebben zelf o.a. Darkwaterspoon op stal staan. Een uitstekende dag, het weer was voorspeld door weervrouwe Harma Boer RTVnoord. Harma verzorgde ook de prijsuitreikingen.
Kijk op www.eafs.be voor meer ras informatie. Op http://www.oypo.nl/pixxer.asp?id=31F07F3068F558F0 veel meer foto’s.

Voor mij zijn ze allemaal prachtig en stapt de een nog mooier dan de andere. Ik heb er gelukkig geen verstand van.

IMG_2140 IMG_2373

Ik ga voor de mooie foto’s met o.a. detail, de kenner gaat voor een bepaalde positie van benen, hals, hoofd enz.

IMG_3163 IMG_3265

Hendry op Darkwaterspoon, hij verzorgde een demo. Merrie Andrina moest en zou op de foto, dan maar op de achterbenen. Harma RTVNoord op de voorgrond met eigenaresse  Donkerbroek.

Dagkampioen werd Karolien M. (geb 21-3-2011) 9.37 % A – 90.63% F.

Op de foto, Fokker en eigenaar J. Mekkes met veulen en een adoptiemoeder, moeder Tynke M (Ielke x Fêde) is na enkele maanden overleden, en Crista Aalders.

2011-08-06-eafskeuring


EAFS  Keuring Noord Nederland te Oldekerk.

Voor de eerste keer werd tijdens de keuring van het Europese Arabo Friezen Stamboek  in Oldekerk het kampioenschap het beste dressuurpaard gehouden. Een rubriek die zeker een vervolg zal vinden bij de keuringen van de Arabofriezen de komende jaren.

Winnaar werd de door Mark van de Donk  uitstekend gereden  Pepe die zich over het geheel prima liet zien voor de enthousiaste toeschouwers  , Yk P.Pyriet van het Hunzedal  is de 6 jarige ruin  van de fokker/ eigenaar R. van den Bos te Zuidlaarderveen   een Dark Ynte uit de nu 19 jarige frieze merrie Boukje van het Oosterland  in het bezit van het sportpredicaat van de kfps (v jakob 302 m goukje Y m.v.tsjalling)  inmiddels heeft deze merrie ook 2 dochters elite.

Goede 2e werd de door  Ykje Baron gereden 7 jarige  stamboek  elite merrie Nieske een Yk Dark Danilo uit Wietske van ’t Hoksent ( een Ritse 322 m Hanneke van de Hoogstraat m.v. Ouke 313) eigenaar expl.  Stoeterij Hemrik te Hemrik. Foto; DeVries4U.nl

pepe