Husen (Lichtenau, Duitsland)

Gaby en ik zijn er samen met the boys er een weekje tussenuit gepiept. Heerlijk relaxen en veel wandelen in en om Husen. Voor wandelaars is dit the place to be, veel uitgezette routes.   

Husen ligt in de gemeente Lichtenau, door het dorp stroomt de beek Altenau. Deze zorgde vroeger nogal voor wateroverlast maar door een stuwdam is dit verleden tijd. Wij op zoek naar enorm stuwmeer, dat moest vlakbij zijn, maar het Leekstermeer is groter. Wel zijn we bij andere grotere stuwmeren geweest. Wat opvalt is dat men daar veel met wind,water en zonne-energie bezig is, lekker groen. 

Het huisje staat op een helling en vanaf het terras een prachtig uitzicht over het dal en Husen. Vanuit het huisje loop je, via de achterdeur, zo het bos in en daar kom je alleen maar wild tegen. Voor de rest alleen maar rust, wind ruist door de bomen, vogels fluiten en TEKEN in no time zaten de honden eronder. Gelukkig de tang uit voorzorg meegenomen.  Wil je een weekje niets dada noppes, dan is dit suppper.

Een prachtig uitzicht wat ook Bryan weet te waarderen.  

Heel veel torentjes in de bossen en op de velden. Storm kijkt maar raar omhoog “wat moet ze daar?”

En Bryan heeft weer iets nieuws, snorkelen zonder hulpstukken. Meneer vist de dikste stenen omhoog zonder zich te verslikken.

201205-10

201205-11

201205-12

201205-13

Wij hebben genoten van de prachtige omgeving, en we mogen het niet vergeten.
We hebben heerlijk gegeten bij Chef Robert!! Hij is sinds 6 weken bezig maar zijn plannen zijn goed