Solexriders

Al vele demo’s (schapen drijven) gegeven voor Solextoertochten vanuit Postwagen Tolbert op ons prachtige landgoed Nienoord. Vorig jaar vond DE familie het tijd dat vaders zelf eens op de solex moest. Het zat nog steeds in het vat, en wat daar zit verzuurt niet zegt men.

4 mei 2015, een prachtige dag om de bon in te wisselen bij “Solex Verhuur Friesland”. Na een gezellig onderonsje met Arnold, en zijn oude pick-up te hebben bewonderd, tijd voor enige tekst en uitleg rondom het “starten, gasminderen en pogen te remmen” gaan Gaby en ik opweg door het prachtig stukje Friesland.

Vanuit Harich (onder de rook van Balk) brengt de route ons naar het IJsselmeer en het overige Gaasterland. Een prachtig stukje natuur in eigen land.

Na ± 2 uur op de solex te hebben gezetten hebben we ons culinair laten verwennen in hetzelfde Harich maar dan bij Hotel Restaurant Welgelegen.

Al met al een uitstekende 4 mei 2015. En toch we gaan het hier in Tolbert ook een proberen, zonder demo schapen drijven :-), en mogelijk op de FunRiders.

www.solexverhuurfriesland.nl
www.hotelwelgelegen.nl